Deciziile, drumul spre putere!

Vedeți că totul se schimba in jurul nostru, ce se întâmplă acum in Europa, in Turcia, la nivel global și mai ales la nivelul generației “Millennials”.

In contextul acesta în care trăim, vorba cuiva drag mie: “Trăim vremuri interesante!”. SPERĂM, VISĂM, TRĂIM, pentru ca “viața curge”!

Dar, mai important e sa ne întrebăm cum vom trăi in urmatorii 5-10 ani din viața, cum vom trăi azi pentru a ajunge să ne atingem ȚELURILE pe care ni le-am propus în următorii 10 ani!

E foarte important să înțelegem că, după ce am decis care sunt țelurile noastre, de acolo începe modelarea destinului nostru.

TOTUL E LEGAT DE MOMENTELE DE DECIZIE CARE VĂ MODELEAZĂ DESTINUL!

Totul e legat de standardul pe care vi-l stabiliți. Standardul de a face ceva zilnic pentru țelurile voastre pentru că altfel vă veți trezi în activități și obiceiuri reactive, în loc să faceți voi ca lucrurile să se întâmple. Obiceiurile reactive vă vor scădea standardul a ceea ce puteți accepta de la voi și de la ceilalți.

Chiar acum puteți lua o decizie, o HOTĂRÂRE: să vă reapucați de studii, să învățați ceva nou, să începeți să dezvoltați o afacere personală la care să construiți zilnic cate ceva, in următorii ani.

PENTRU CĂ AM STABILIT CĂ TOTUL PORNEȘTE DE LA O DECIZIE, DE LA O HOTARÂRE!

Dacă HOTĂRÂȚI, puteți face aproape orice. Toți cei care au decis că vor să scape de greutatea pe care o aveau în plus, au decis asta, toți cei care au decis să se lase de obiceiul de a fuma, au decis asta, toți cei care au o afacere, au decis că vor să faca asta!

Viața voastră se va schimba când veți lua o HOTĂRÂRE ADECVATĂ, veți lucra la îndeplinirea ei și veți persista în acea hotărâre. Dar să fie o hotărâre serioasă, să te implici în obținerea rezultatelor, cu foarte multă energie și să elimini altă posibilitate în afară de cea de a-ți atinge VISUL!

Dezvoltarea capacității de a lua HOTĂRÂRI BUNE se face prin exercițiul de a lua cât mai multe hotărâri. Se spune că “Exercițiul e mama învățăturii!”. Ca să învățați din fiecare hotărâre e necesar să evaluați rezultatul (chiar parțial) și apoi să revizuiți, astfel veți învăța să luați decizii și să faceți hotărâri din ce în ce mai bune. Vă puteți da seama dacă o hotărâre e bună în momentul în care după ce ați luat decizia, vă îndeamnă la acțiune, pentru că o hotărâre fără ACȚIUNE, e doar un gând în plus.

Anthony Robbins spune că sunt 3 hotărâri pe care le putem lua și care pot face să avem CONTROL ASUPRA DESTINULUI NOSTRU:

  • Deciziile legate de scopurile asupra cărora vă concentrați
  • Deciziile pe care le luați legate de valoarea pe care o dați lucrurilor
  • Deciziile legate de ceea ce trebuie să faceți pentru a crea rezultatele pe care le doriți.

Puteți lesne observa că nu ceea ce ați făcut în trecut sau ceea ce faceți acum vă determină ce veți DEVENI în viitor, ci ce decizii luați acum și acțiunile pe care le veți întreprinde de acum în acolo.

E foarte interesant de studiat (și într-o postare ulterioară voi scrie) “SINDROMUL NIAGARA”, pentru că e important de asemenea să înțelegeți că e necesar să luați DECIZII,  să exersați capacitatea de a TRECE LA ACȚIUNE și de a STĂRUI ÎN ACESTE ACȚIUNI.


Mihai Mihalcea
Mihai Mihalcea

Sunt Antreprenor, Coach si Trainer! Ajut pe cei care isi doresc sa aiba o prezenta profesionista in LinkedIn, sa se faca remarcati ca antreprenori sau specialisti in domeniul lor. De asemenea ajut organizatii sa aiba o imagine unitara in LinkedIn, si sa isi consolideze Brandul pe care il reprezinta!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.