Postări Perfecte în LinkedIn!

Posibilitatea de a crea postări relevante si atractive pentru publicul tau este esentială pentru un marketing eficient pe LinkedIn. Aceste postări periodice vor crea o conexiune mai solidă cu comunitatea, dar iți vor permite în plus sa iți extinzi audiența datorită intereselor comune cu cele ale publicului.

https://mihaimihalcea.ro/curs/linkedin-pentru-conexiuni/
https://mihaimihalcea.ro/curs/linkedin-pentru-conexiuni/
previous arrow
next arrow

Nu este nevoie să fii expert in această rețea socială pentru a crea postări adecvate,  pentru a-ți creste profilul personal si a-ți crea un brand, de fapt este chiar destul de simplu.

Tot ce este nevoie să faci este sa urmărești acești 5 pași:

Pasul 1 : Postează ceea ce ar intereresa publicul

Acest pas poate părea ca vine de la sine, dar este pe departe unul dintre cele mai importante.  Cel mai simplu mod de a găsi subiecte pentru postări este de a folosi funcția „Content Suggestions”. Datorită acestei funcții poți determina foarte ușor subiectele care atrag diferite audiențe, dar și tipul de postări care generează cea mai multă implicare pentru acele subiecte.

Sunt mai multe de metode de a utiliza această funcție. Cea mai simplă ar fi sa vezi ce tipuri de postări si ce subiecte au generat cea mai multă implicare pe pagină și să incerci să contiui discuția pe acel subiect sau chiar să le folosești ca inspirație. Insă poți folosi „Content Suggestions” ca să te alături unor discuții care sunt în trend, iar acest lucru se poate face printr-un simplu share sau printr-un tag la o persoană care este deja in acea discuție. Chiar dacă nu postezi nimic, acest lucru iți va face brand-ul prezent in feed-ul mai multor persoane.

Pasul 2: Fii scurt si la obiect

Atunci când creezi o postare, cel mai bine ar fi să fie concisă, incât sa nu pierzi atentia publicului si sa ramână interesantă.  Ar trebui sa țintești pentru 150 de caractere, lăsând posibilitatea să adaugi un video sau o poză, care să atragă atenția. Un alt lucru pe care ai putea să-l faci pentru a atrage atenția este să ai un citat, o întrebare sau chiar cifre care să incite la gândire. Iar dacă vrei să adaugi un link în postare, trebuie să fii primul care sa iși pune întrebarea: „De ce ar trebui să dau click pe el?”. Încearcă să clarifici de la început ce face acel link și cu ce ajută audiența.

Pasul 3: Nu ignora aspectul vizual

Când vine vorba de postări, avem deja o regulă clară:  cele care conțin un video sau chiar o fotografie au mai mult succes decât cele care conțin numai text. Însă alegerea acestora este foarte importantă. Încearcă să găsești imagini care sunt complementare cu textul, care îl ilustrează într-adevăr. Nu încărca o imagine doar de decor, trebuie să spună și ea o poveste. Iar dacă dorești să adaugi un video, cel mai indicat ar fi să aibă între 30 de secunde și 2 minute, astfel incât să nu iți piardă publicul.

Poți lua drept exemplu postarea de mai jos:

Pasul 4 : Postarea este pentru cititori

Atunci când postezi, scopul tău este să creezi cât mai multa implicare încât să poți să-ți crești pagina. Ca să-ți poți atinge scopul cu succes, încearcă să respecți regula 4-1-1, atunci când iți planifici postările. Este o regula foarte simplă: pentru fiecare postare care este despre tine, trebuie să distribui o postare pe care un terț a scris-o despre tine si alte 4 postări care vor adăuga valoare publicului. Mai mult, pentru aceste postări trebuie să scoateți în evidență relevența pentru public, cu ce îi ajută dacă le acaparezi atenția pentru câteva minute?

Pasul 5 : Preia aceste obiceiuri

Secretul unei bune postări nu este doar să scrii un conținut adecvat si să gasești o fotografie. Există câteva obiceiuri foarte utile care merită cultivate pentru a te asigura că obții valoarea maximă din conținutul postat. Fixează postarea care a primit feedback-ul cel mai pozitiv, postarea care te reprezintă, în partea de sus a paginii tale, astfel încât să fie prima postare pe care o vede cineva.

Postări Perfecte în LinkedIn!

Acum poți face postări perfecte în LinkedIn!

De asemenea, inserează linkuri de urmărire către acele adrese URL scurte pe care le creați, astfel încât să poti vedea cât de mult generează fiecare. În sfarșit, nu uita să utilizezi „Page Analytics” și „Direct sponsored Content” pentru a crea postări diferite și pentru a vedea care dintre ele se comportă cel mai bine.

Scrie mai jos cum te-a ajutat acest articol și dacă folosești deja ceva din ceea ce ți-am arătat!

Brosura Gratuita

Carte gratuita:

5 pasi pentru a avea un cont de LinkedIn la nivel profesionist!


Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.