În primul rând vreau să te felicit pentru că ești una dintre persoanele care vor să se dezvolte, ai pariat pe tine, vrei să afli mai multe despre acest canal de social media profesionist.

Eu iți promit că voi posta aici articole, din care vei invăța trucuri și secrete descoperite de mine sau pe care le-am învățat și eu de la alți profesioniști în LinkedIn.

Vreau să te gândești: dacă în următoarele 30 de zile vei găsi acele persoane pe care le dorești în afacerea ta, parteneri pe care îi cauți de ceva timp sau dacă poți comunica cu persoanele care îți pot da acces la job-ul visat?

LinkedIn este o resursă de neînlocuit, când vine vorba de business, oportunități de vânzare sau angajare, atunci când este folosit corect.

Ce știu despre LinkedIn:

  • LinkedIn este cea mai extinsă rețea profesională
  • Erau peste 414 milioane de utilizatori la nivel global in 2016
  • În România erau peste 1,8 milioane de utilizatori în noiembrie 2015
  • Este o platformă de network de business (Facebook de business)
  • A fost cumpărat de Microsoft in 2016
  • Segmentul de utilizatori: persoane cu studii superioare, cu vârsta 30-45 de ani (80% din utilizatori au vârsta peste 35 ani)
  • Cea mai rapida creștere (conturi care se deschid) o au studenții și absolvenții de studii superioare

Când am început să folosesc LinkedIn, eram complet blocat. Eu aveam contul din 2009, mi-l creasem pentru că am auzit că așa e profesionist, să ai cont in LinkedIn, dar niciodată nu folosisem contul de LinkedIn pentru oportunități de carieră sau business. Așa că mi-am spus că ar trebui să văd despre ce e vorba. Și cum întotdeauna mi-a plăcut să învăț lucruri noi, am accesat un curs de utilizare LinkedIn, apoi am realizat că trebuie să împărtășesc mai departe și am făcut și eu unul pe care îl găsești aici.

E posibil ca aceasta să fi fost până acum motivul pentru care nu ai avansat în carieră, nu ai mai mulți clienți sau nu ți-ai dezvoltat zona antreprenorială. Gândește-te ce poate însemna asta din punct de vedere financiar, ce comision din vânzări poți avea, ce carieră poți avea, câți clienți sunt acolo și te așteaptă să-i contactezi?

În finalul acestui articol, te invit să îmi scrii mai jos ce întrebări ai despre LinkedIn, iar dacă nu ai descărcat ghidul meu GRATUIT “5 lucruri pe care să le urmărești pentru a avea un cont de LinkedIn profesionist” dă click aici și îl poți descărca, să îl ai la îndemână.


Mihai Mihalcea
Mihai Mihalcea

Sunt Antreprenor, Coach si Trainer! Ajut pe cei care isi doresc sa aiba o prezenta profesionista in LinkedIn, sa se faca remarcati ca antreprenori sau specialisti in domeniul lor. De asemenea ajut organizatii sa aiba o imagine unitara in LinkedIn, si sa isi consolideze Brandul pe care il reprezinta!

    2 replies to "LinkedIn, rețeaua socială pentru profesioniști!"

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.